donderdag 31 maart 2011

Vrolijk

Dit is toch geweldig! Hier word ik vrolijk van!

"Golem, de grote vriend en beschermer van alle kinderen in de wereld is aangekomen in Amsterdam. Golem heeft hele grote voeten, want hij moet ver kunnen reizen naar de plekken in de wereld waar hij nodig is. Golem heeft hele grote handen om te beschermen en te omarmen. Hij heeft een open hoofd zodat alle dromen van kinderen in zijn hoofd passen en hij alle dromen en wensen ook weg kan geven. Hij praat niet met zijn mond. Hij ziet in de hoofden en harten waar kinderen echt van dromen en dan praat hij zonder woorden terug. Want Golem kan alleen maar leven als we met ons hart tegen hem praten en we hem vullen met onze dromen, wensen en hartenkreten voor elkaar en de wereld. Daarom heeft Golem een deur naar zijn hart...

Overal waar die kinderen wonen maakt de Vrolijkheid kunst met ze. Want kunstenaars en kinderen vinden elkaar leuk! Ze durven nog te spelen en te dromen. Als we niet meer kunnen dromen en verlangen naar een wereld die mooi is en waar geen oorlog is, waar alle kinderen te eten hebben, en iemand die van ze houdt, dan kunnen we niet meer leven. Dromen zijn net zo belangrijk als zuurstof en water.

En één van die kunstenaars die goed kan dromen is Koen Vanmechelen. Op een dag bedacht hij dat het mooi zou zijn als er een grote vriend voor alle kinderen in de wereld zou zijn. En toen heeft hij Cosmogolem gemaakt. Gewoon van hout. Hij is de grote vriend en beschermer voor en van alle kinderen in de wereld. Een vriend die er altijd is voor alle kinderen die vergeten, alleen, bang of verdrietig zijn.

Golem heeft al heel veel gereisd! Zo was hij al eens in China, Namibië Nicaragua, Pakistan en India. En nu is hij dus in Nederland en bezoekt hij de kinderen in alle asielzoekerscentra in Nederland! "

Geen opmerkingen: