vrijdag 1 april 2016

Gelukkig Werken

Ik mag me Gelukkig Werken (team) Coach noemen! Sta officieel op de Startpagina voor Geluk bij Onno Hamburger, waar ik mn opleiding afgerond heb. We hebben gekeken naar persoonlijkheid in relatie tot geluk: of en hoe beïnvloed dat jouw gevoel van gelukkig zijn? En vanuit de piramide plezier, voldoening en zingeving, als ingrediënten voor Gelukkig Werken, verder de verkenning rondom het thema vorm gegeven.

En dan ben ik gister bij de Baak. We verzamelen ons rondom Zelfsturing. Bij een klant waar ik coaching deed in de organisatie, kwam het naar boven gedreven. Mijn (oud) collega's van de Baak organiseerden een seminar "Zelfsturing in de Polder", ik was er bij. Velen met mij. Het gesprek ging over zelf & sturing, zelf &  organisatie. Ik haal de woorden bewust uit elkaar want de verbinding kan pas ontstaan als je start met Zelf. Samen verkennen en delen wat wel en niet werkt, waarom je zelfsturing zou overwegen, wat het je oplevert, hoe je het in kan richten, waarom ....., welke ......, hoe ....., wanneer ........

Gelukkig ben ik dat beiden op mn pad gekomen zijn. Dan wel gelukkig dat ik beiden op mn pad gezet heb. -Er verschilt 1 woord in de zin en ineens heeft de hele zin een andere betekenis :-)-. Want al een tijdje, maar heel duidelijk gister bij de Baak, kwamen lijntjes samen. De verbindingen en de bruggen die ik maak voor klanten, vormen zich ook in mij. Gelukkig Werken, Zelfsturing, Visie, Leiderschap, Ondernemerschap, Vitaliteit, Talent. Thema's die ik aanvlieg in en voor organisaties vanuit mijn zelfstandig ondernemerschap, veelal in verbinding met de Baak, Onno Hamburger, MARK Academy en anderen. Alles komt samen. Aan mij de schone taak om het begin en het einde van de kluwe wol te bepalen :-) Maar daarvoor ben je vakman nietwaar!

En dan vandaag op weg naar de ORSC opleiding van Schouten en Nelissen. Een (oud) werkgever :-). Over werken met systemen, teams, coaching, relaties. Ook dit zal passen in de puzzel van thema's die ik tegen kom binnen organisaties. Die niet meer los van elkaar op te pakken zijn omdat ze besmettelijk zijn. Begin je aan het een, dan beïnvloed je het ander. Waar begin je? En vooral: waarom?

Overigens zal die "Why" hoofdvraag nooit gaan over het thema. Dit is gelijk een valkuil waar je niet meer in hoeft te lopen. Want veelal is het slechts een middel om een doel te bereiken. Het middel (zelfsturing, ondernemerschap) zal in dienst staan van de bedoeling van de mens, het team, de organisatie: 'waartoe ben je op aarde?".  En dan kom ik weer terug bij het begin van mn blog. Omdat 'Geluk' een antwoord zal zijn wat veel mensen zullen noemen.  Hopelijk ook steeds vaker binnen de muren van de organisatie!Geen opmerkingen: