donderdag 13 november 2008

Blog recessie?!

Ik heb zojuist mijn blog statistieken eens bekeken. Dat was schrikken! In september nog 650 visits per maand en zelfs 812 page views. Daar ben ik best trost op! En nu. In november ..... nog maar 58 visits en 64 page views. En in oktober was het niet veel beter. Dus .... als jij deze blog leest: dank je wel! Je schroeft mn statistieken weer wat op :-)) En mn humeur!

Ik heb sterk het vermoeden dat die sterke daling komt doordat mn blog sinds september aangemerkt is als 'spam blog'. En volgens mij verwijdert Google dan alles, waardoor je onvindbaar wordt op 't net. Bijvoorbeeld ook niet meer voorkomt in de zoekwoordenstructuur.
Ben nog steeds bezig in contact te komen met Google om die review eindelijk eens te krijgen. Het zal me niet gebeuren dat ze mn blog verwijderen!!

Dan wel, de daling komt omdat de kredietcrisis toegeslagen heeft op blogger! Niemand heeft meer tijd om blogs te lezen. Alle neuzen in de boeken om de euro's op orde te krijgen. Zou dat het zijn? Vind ik wel een aangenamere reden dan die andere .... Want dát zou een uitdaging zijn, dat spam gedoe met Google is gewoon verspilde energie!

2 opmerkingen:

Ingeborg zei

Je moet me toch eens uitleggen hoe dat met je 'spam blog' zit, had er nog nooit van gehoord! Dat je bezoekers afnemen zou ook goed met de schrijffrequentie te maken kunnen hebben. Veel mensen hebben een rss reader en bezoeken alleen het blog als ze in hun reader zien dat er een nieuw berichtje is.

Marianne van Munster zei

Gelukkig!!!! Mn blog is weer vrij gegeven. En helaas, alle vermeldingen van mn blog zijn tijdens die "blokkade" verwijderd door Google...vandaar die heftige drop in lezers. Nou ja.